Ideale gewicht bereiken

Home/Zorg nodig/Ideale gewicht bereiken
Ideale gewicht bereiken 2018-02-14T10:01:35+00:00

Happy Lifestyle!

Wijkel Groep heeft een speciaal leefstijlinterventie traject ontwikkeld dat is bedoeld voor mensen met een Body Mass Index van 25 of hoger. Het traject omvat een multidisciplinaire aanpak met als doelstelling het bereiken van blijvende gedragsverandering bij de deelnemers.
Zo werken een life coach, een voedingsdeskundige, een fysiotherapeut en een beweeginstructeur samen om geleidelijk het gewicht te verminderen en een blijvend gezond leefpatroon aan te leren.

Klik op een onderwerp voor meer informatie over onze aanpak:

Tijdens een intakegesprek gaat de life coach na of de cliënt genoeg motivatie heeft om deel te nemen aan het traject en legt uit hoe het traject in zijn werk gaat. Een week later zal de voedingsdeskundige en de fysiotherapeut contact opnemen met de deelnemer voor een eerste afspraak. De voedingsdeskundige zal een intakegesprek met de deelnemer voeren om er achter te komen wat het huidige eetgedrag is. Voor elke deelnemer wordt een multidisciplinair individueel plan opgesteld.
De behandeling van de voedingsdeskundige is gericht op normalisatie van het eetpatroon, het maken van gezonde voedingskeuzes en geleidelijke gewichtsreductie. De deelnemer krijgt een persoonlijk voedingsadvies mee naar huis en komt regelmatig terug om de voortgang te bespreken.
De fysiotherapeut zal allereerst verschillende testen afnemen om de fysieke gezondheid van de deelnemer te meten. Ook zal de fysiotherapeut in overleg met de beweeginstructeur een persoonlijk beweegplan opstellen dat is afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van de deelnemer. De deelnemer komt twee keer in de week sporten. De fysiotherapeut draagt zorg voor het medische aspect van de deelnemer. Hij is tevens de contactpersoon van de huisarts.
De beweeginstructeur zorgt ervoor dat het door de fysiotherapeut opgestelde beweegplan op de juiste manier wordt uitgevoerd door de deelnemer. Hij begeleidt en coacht de deelnemer om een gezonde en actieve leefstijl te behouden. Eén van zijn belangrijkste taken is om bij de uitstroom van het traject samen met de deelnemer op zoek te gaan naar een vorm van beweging die past bij de wensen en behoeften van de deelnemer. Dit met als doel om de bereikte gedragsverandering op het gebied van voeding en beweging zo duurzaam mogelijk te houden.
De rol van de coach is de deelnemer te begeleiden met zijn zoektocht naar zichzelf en meer zelfvertrouwen, groei en balans te creëren op zijn weg naar een gezonder, vitaler en gelukkiger leven. Het sleutelwoord hierbij is blijvende gedragsverandering. Tijdens het traject zal de life coach aandacht besteden aan zelfmanagement technieken. De deelnemer leert hierbij dat het maken van een fout niet funest is en hoe hij zo’n misstap kan reguleren. Naast individuele coaching zal er ook tijd ingeruimd worden voor coaching binnen de groep. Het doel hiervan is om naast het samen trainen ook ervaringen te delen, elkaar te motiveren en te stimuleren op een veilige en ontspannen manier.
De deelnemer neemt twee keer per week deel aan de groepstraining op basis van zijn eigen beweegprogramma. Onder begeleiding van de beweeginstructeur werkt de groep, van maximaal vier deelnemers, individueel hun eigen beweegprogramma af op onze locatie in Heerlen Noord.

Zij bereikten hun ideale gewicht:

Ik dacht echt dat ik het niet kon met 2 kleine kids en een pittige baan! Toch was ik mijn overgewicht helemaal zat en besloot ervoor te gaan. Wat me aanspreekt is dat ik allemaal nieuwe dingen aanleer in plaats van alleen maar dingen moet laten. Het zou heel raar voelen om er nu na 12 weken mee te stoppen!
Monique Sijstermans
Ik voelde me vermoeid, sliep slecht en voelde me niet goed voelen na elke genuttigde maaltijd. Omdat de huisarts niets voor me kon doen ben ik zelf op zoek gegaan en kwam terecht bij Eugene Martineau die gespecialiseerd is in voeding en training. Na 8 maanden 2 maal 2 uur trainen per week en verandering van het eetpatroon ben in jaren niet zo fit, sterk en gezond geweest!
Diana Heugen
Na het lifestyle traject van drie maanden voel ik me niet alleen veel vitaler, maar ben ik ook nog eens 14 kg afgevallen. Daarnaast ben ik medicatievrij en heb ik officieel geen diabetes meer. De e-bike heb ik inmiddels ingeruild voor een racefiets en nu fiets ik 4 keer per week en ben ik in totaal 32kg lichter.
Marco Schreijen

Afspraak maken

045 – 521 22 24

Behandellocaties

Bokstraat 67

6413 AS Heerlen

Beersdalweg 100

6412 PE Heerlen

Ons team in Heerlen Noord
Ons team in Heerlen
Neem contact op

Bekijk ook:

logo_TOP