Medewerkers reïntegreren

Home/Werkgever-Overheid/Medewerkers reïntegreren
Medewerkers reïntegreren 2017-03-29T13:30:07+00:00

Gezond weer op!

Bij ziekte van één van de medewerkers van een bedrijf is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze medewerker zo snel mogelijk weer fit en gezond worden. Dat is een verantwoordelijkheid die bedrijf en medewerker samen hebben. Een snelle, gerichte aanpak van het ziekteverzuim helpt voorkomen dat mensen onnodig arbeidsongeschikt worden. Top Reïntegratie Wijkel helpt, na een intake, met de terugkeer van de medewerker door deze fysiek en mentaal weer weerbaar te maken.

Klik op een onderwerp voor meer informatie over onze aanpak:

De medewerker wordt naar ons doorverwezen via de bedrijfsarts of verzekeringsarts van het UWV. Om te kunnen beoordelen hoe fit, mentaal en fysiek, een medewerker is wordt de intake gedaan door een arbeidsfysiotherapeut. Dit kan alleen een fysieke intake zijn, waarbij de huidige fysieke klachten en de fysieke belastbaarheid in kaart worden gebracht. Dit gebeurt aan de hand van een vraaggesprek, fysieke vragenlijsten en aanvullend fysiotherapeutisch onderzoek met de daarbij behorende fysieke testen. Aanvullend bieden wij de mogelijkheid om deze gegevens aan te vullen met een specifiek arbeidsbelastingsonderzoek (zie Functioneel capaciteitsonderzoek). Vaak is er sprake van een combinatie van zowel fysieke als mentale klachten. Daarom wordt een zogenaamde multidisciplinaire intake het meest aangevraagd en uitgevoerd. De mentale intake test uitgebreid de actuele mentale belastbaarheid, waarbij stressbronnen op sociaal, privé en werkgebied in kaart worden gebracht. De intake bestaat uit een vraaggesprek met de mental coach en aanvullende psychologische vragenlijsten. De bevindingen van zowel de fysiotherapeut als de mental coach worden in een uitgebreid rapport verwerkt.
Het verslag van de arbeidsfysiotherapeut en life coach/psycholoog vormt de basis voor het op te stellen plan van aanpak met bijbehorende offerte. Het plan van aanpak is altijd maatwerk en toegesneden op de individuele problemen en klachten van de te reïntegreren medewerker. Doel van het behandelplan is de fysieke en mentale belastbaarheid verhogen om weer een juiste balans tussen lichaam en geest te krijgen.

Het verhaal van Edwin:

Ik ben na een langdurig en moeizaam traject van een jaar waarin ik maar niet herstelde van een kuitblessure begonnen aan het Revavisie traject bij Wijkel-Groep in Heerlen. Ik ben onder de indruk en heel blij met de stappen die ik tot nu toe heb kunnen maken in slechts twee weken. Een aanpak die ik iedereen kan aanraden!
Edwin Bessems

Afspraak maken

045 – 521 22 24

Behandellocatie

Beersdalweg 100

6412 PE Heerlen

Ons team in Heerlen
Neem contact op

Bekijk ook:

Het verhaal van Desiree:

logo_TOP