Prestaties verbeteren

Home/Sporter/Prestaties verbeteren
Prestaties verbeteren 2017-03-29T13:30:07+00:00

Naar een hoger niveau

TOP Revalidatie Wijkel heeft een prestatieverbeteringprogramma (Performance training) ontwikkeld om het prestatieniveau van een (TOP)atleet aan te scherpen. Dit programma is vooral gebaseerd op ‘kinetic chain training’. Dit is een training op basis van de opvolgende bewegingen of handelingen om een specifieke actie uit te voeren, zoals bijvoorbeeld springen over een horde. Het afnemen van sportspecifieke testen, gedegen evaluatiemomenten, gestructureerde trainingsplanning en periodisering completeren een programma op maat, afgestemd op de verwachtingen van de atleet of team. De begeleiding wordt gedaan door sportfysiotherapeuten op masterniveau en (ex)topsporters.

Lees meer over onze aanpak door de klikken op de onderdelen:

De sportfysiotherapeut zal altijd eerst een sport- en bewegingsanalyse uitvoeren om de fysieke mogelijkheden in kaart te brengen van de sporter/atleet binnen de specifieke sport. Daarbij wordt ook gemeten hoevaak bepaalde beweging in een wedstrijd of een bepaalde tijd wordt uitgevoerd.
Om de fysieke parameters kracht, snelheid en uithoudingsvermogen te meten zullen nulmetingen plaatsvinden. Uitgangspunt is wat de sporter/atleet moet kunnen, hoe het huidige niveau is en waar de atleet/sporter naar toe wil. Voor de metingen maken we gebruik van verschillende testmethodieken zoals, sprinttest, sprintwendbaarheidstest, fietstest en krachttesten. Vervolgens wordt een gestructureerd trainigsplanning opgesteld. Gedurende het traject wordt opnieuw gemeten en worden de vorderingen geëvalueerd en worden trainingsplanningen bijgesteld. Dit is een continue proces. 
In onze oefenruimte gebruiken we geen traningsmachines, maar losse gewichten, dumbles en halters. Deze helpen de sporters bij het triggeren van coördinatieve beweging. Zo specifiek mogelijk voor de betreffende sport en de sporter. De sportfysiotherapeuten starten een training met een algemene warming up en er wordt doelgericht gewerkt om het lichaam te stabiliseren, de flexibiliteit te optimaliseren en kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen. We hebben de beschikking over ‘Kaiser’-apparatuur, een trekapparaat op luchtdruk. Hiermee kan een stabiele, gecontroleerde afloop van de beweging worden uitgevoerd. Anders dan bij traditionele katrollen systemen waar een toenemende weerstand plaatsvindt. Daarnaast werken we met medicijnballen en multidirectionele koorden met variabele weerstand voor specifieke oefeningen. Mini bands zorgen voor de juiste houding bij het uitvoeren en de functionele synergie van bewegingen. Alle trainingen zijn gericht op het verbeteren van de coördinatie, de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam, maar vooral om de kracht, snelheid en het uithoudingsvermogen uit te bouwen.
Naast de trainingsschema’s en de beweging is de juiste voeding voor een mens net zo belangrijk om betere prestaties te leveren. Dat geldt nog meer voor de (TOP)sporter. Het is daarbij niet alleen van belang om de juiste hoeveelheden die je lichaam nodig heeft binnen te krijgen, maar de totale balans van je lichaam en hormonen speelt daarbij een rol. Onze hormoonfactor trainer helpt je bij het in evenwicht brengen van je lichaam door de juiste voeding op het juiste moment tot je te nemen. Alleen dan kun je presteren op het moment dat het moet.

Afspraak maken

045 – 521 22 24

Behandellocatie

Beersdalweg 100

6412 PE Heerlen

Ons team in Heerlen
Neem contact op

Bekijk ook:

logo_TOP