Actief revalideren

Home/Sporter/Actief revalideren
Actief revalideren 2017-03-29T13:30:07+00:00

Terug op je eigen niveau

Bij TOP revalidatie Wijkel staat actieve revalidatie op de voorgrond. Steeds meer (TOP)sporters weten ons te vinden door de mond-tot-mond reclame als gevolg van de resultaten die we eerder boekten bij andere sporters. Daarnaast hebben wij een uitgebreid netwerk van trainers en clubs die hun sporters aan ons toevertrouwen. We behandelen niet alleen optimaal de blessure, maar analyseren ook samen de oorzaak van het ontstaan en werken aan het voorkomen van nieuwe blessures. Alles met het doel om zo snel mogelijk een sporthervatting te bewerkstelligen, waarbij de kans op herhaling wordt geminimaliseerd. De (TOP)sporter moet er beter uit komen dan voor de blessure.

Klik op een onderwerp voor meer informatie over onze aanpak:

Na de doorverwijzing starten onze sportfysiotherapeuten naast een manueel onderzoek, met een sport- en bewegingsanalyse. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om echografie te gebruiken om de diagnose te bevestigen. Met behulp van diverse technieken worden de belastingsvormen van het aangedane gebied in kaart gebracht. Dit vormt de basis van een behandelprogramma op maat en wordt de revalidatieopbouw besproken.
Bij de behandeling van de blessure en/of het revalidatieplan vragen we ons altijd af wat de sporter nu kan en wat moet hij kunnen. Deze vraag is leidend voor de inhoud, duur en zwaarte van het revalidatietraject. De doelstellingen van de sporter staan daarbij centraal en het betreft altijd maatwerk. De behandeling wordt uitgevoerd door de sportfysiotherapeut die naast de oefeningen in onze oefenruimte ook manuele methodieken gebruikt om de blessure zo optimaal mogelijk te behandelen. Na de behandeling geven we de informatie over de trainingsbelasting, bewegings- en risicoanalyse door aan de trainer(s) van de sporter. Zo kan de sporter ook na de behandeling correctief en preventief geholpen worden bij toekomstige trainingen.
In onze oefenruimte gebruiken we geen trainingsmachines, maar losse gewichten, dumbles en halters. Deze helpen de sporters bij het triggeren van coördinatieve beweging. Zo specifiek mogelijk voor de betreffende sport en de sporter. De sportfysiotherapeuten starten een training met een algemene warming up en waken altijd voor overbelasting van de blessure. Er wordt doelgericht gewerkt om het lichaam te stabiliseren, de flexibiliteit te optimaliseren en kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen. Ook hebben we de beschikking over ‘Kaiser’-apparatuur, een trekapparaat op luchtdruk. Hiermee kan een stabiele, gecontroleerde afloop van de beweging worden uitgevoerd. Anders dan bij traditionele katrollen systemen waar een toenemende weerstand plaatsvindt. Ook werken we met medicijnballen en multidirectionele koorden met variabele weerstand voor specifieke oefeningen. Mini bands zorgen voor de juiste houding bij het uitvoeren en de functionele synergie van bewegingen. Alles met het doel om zo snel mogelijk een sporthervatting te bewerkstelligen, waarbij de kans op herhaling wordt geminimaliseerd.

Afspraak maken

045 – 521 22 24

Behandellocatie

Beersdalweg 100

6412 PE Heerlen

Ons team in Heerlen
Neem contact op

Bekijk ook:

logo_TOP